Martin Zeschke

Martin Zeschke

Mijn naam is Martin Zeschke en ik ben woonachtig in Duitsland.

Ik denk dat het 2 jaar geleden is dat ik de Thermalution verwarmingsvesten ontdekte. Aanleiding was een cursus duikinstructeurs in november in München. Omdat ik op deze cursussen heel lang in het water had gelegen en op een gegeven moment erg bevroren was, ondanks een goede uitrusting, besloot ik dat ik iets nieuws wilde proberen. In de hoop iets te vinden dat mij zou redden en warm zou houden. En zo kwam ik uit bij Thermalution en heb ik verschillende vesten getest. Ik gebruik zowel de “Yellow Grade” als de “Red Grade Ultra”.

Eerst testte ik het “Yellow Grade Vest” in het zwembad en was enthousiast. Het voelt alsof iemand warm water over je rug laat stromen (heerlijk). De afstandsbediening werkte perfect en het trillen van de ontvanger was duidelijk voelbaar en liet me duidelijk voelen op welk verwarmingsniveau ik zat.

De “Red Grade Ultra” testte ik vervolgens in het meer. Ook hier vind ik het erg leuk dat je eerst zonder verwarmingsfunctie het water in kunt.
Als je dan in het water merkt dat je wat koeler wordt, zet je het vest aan. Ook hier werken de zender en ontvanger perfect.

Ik had de Aladin G2 van Scubapro met een borstsensor (die ook de temperatuur meet).
Ik kreeg het een beetje koud en zag inderdaad dat mijn lichaamstemperatuur volgens de sensor met ongeveer 2 °C daalde. Daardoor dacht ik, ik zet het vest aan en de infrarode warmte op mijn rug zorgde er weer voor dat mijn lichaamstemperatuur verhoogde. Dus dat was heerlijk.

Als high-end product is de “Red Grade Ultra” natuurlijk absolute luxe. Maar in tijden dat je meer in lokale wateren duikt, is het de luxe die duiken tot een plezier maakt. Ook fijn dat ik helemaal ontspannen kan blijven als mijn kandidaten wat langer nodig hebben voor hun taken: ik hef mijn verwarmde vest gewoon een stap hoger 😉

Een vriendin gebruikt de “Red Grade” als duikinstructeur in Egypte en ze vertelde me ook dat ze erg tevreden is met het verwarmde vest.
Mijn conclusie over de Thermalution verwarmingsvesten is alleen maar positief!
Ik zou zeggen dat het de beste aankoop van mijn duikuitrusting was in de winter 2018/2019 en nu word ik er nog steeds erg blij van 🙂

Martin Zeschke – PADI Platinum Course Director – Trimix Instr. Trainer – IAC-instructeur – RAZO-instructeur

Producten

Contact

Sealife Benelux B.V
Nijverheidstraat 6G-Rood
3144 CL Maassluis
Nederland
Tel.: +31 (0)10 59 103 88

Thermalution Europe

Powered by Sealife Benelux B.V. is de importeur/distributeur van Thermalution producten voor een groot aantal landen in Europa. 

 

nl_NLDutch