Power Heated Under Gloves

Power Heated Under Gloves – Verwarmingshandschoenen

Niets vervelender dan koude handen tijdens het duiken. Er zijn tal van mogelijkheden om je handen onderwater warm te houden, maar er is maar 1 echte oplossing! En dat zijn de verwarmingshandschoenen van Thermalution. De Power Heated Under Gloves.

Deze stoffen handschoenen zijn voorzien van een infrarood verwarmingssysteem op de rug van de hand en kan worden gebruikt onder droogpak handschoenen of onder neopreen handschoenen. De verwarming van elke handschoen wordt individueel gevoed vanuit een 7,4 V 2,2, Ah accu. Of vanuit de accu van een Thermalution verwarmingsvest middels een Y-kabel. Het systeem is 100% waterdicht gegarandeerd tot een diepte van 100 meter. Daardoor kan elke natpakduiker en droogpak duiker deze Power Heated Under Gloves gebruiken onder elk type handschoenen, ook als deze nat worden zoals met neopreen handschoenen.

Thermalution Power Heated Under Gloves werken met het gepatenteerde Thermaltec verwarmingssysteem dat door een lange infrarood frequentie opwarmt. Te vergelijken met de rode infraroodlamp bij de Wellness voor de spieren. Deze warmte frequentie is hetzelfde als de warmtestraling van de zon die ons het heerlijke gevoel geeft. Deze lange infrarood frequentie dringt dieper in de huid en daardoor kan de warmte optimaal worden opgenomen in de huid en het circulatie systeem. Juist dit infrarood systeem is instaat om langdurig het lichaam, en in dit geval de handen, warm te houden.

De handschoenen worden geschakeld middels een CPS magneetschakelaar op de muis en rug van de hand. De CPS magneet van de linkerhand, schakelt de rechter handschoen aan via de rug van de rechter handschoen. En andersom geldt hetzelfde. Dit is getest tot en met 2x 7 mm neopreen en dat werkt zonder problemen. Dikke neopreen handschoenen zijn dus geen probleem. Even opletten dat het aanschakelen van het systeem 3 seconden duurt. Er wordt bij het aan gaan een trilsignaal afgegeven op de rug van de hand. De handschoen staat dan op stand 1. Door nogmaals met de magneet de schakelaar op de rug van de hand aan te raken schakelt deze naar stand 2 en vervolgens naar stand 3. Telkens bevestigend met 2 of 3 trilsignalen. Het systeem wordt uitgeschakeld door de schakelunit weer minimaal 3 seconden tegen elkaar aan te houden.

De 2 Lithium Polymeer accu’s geven energie voor 4 tot 6 uur warmte aan de handschoenen. Afhankelijk in welke stand je deze gebruikt. Met de set worden 2 accupockets meegeleverd. Deze pockets kunnen met behulp van meegeleverde klittenbandbevestigingen op de onder- of bovenarm worden vast gezet. Dit kan naar keuze aan de buitenkant van het pak of binnen door bij gebruik van droogpak handschoenen. De accu’s zijn uiterst hoog elektronisch beveiligd om ongewenste problemen te voorkomen. Alsmede voorzien van een onverwoestbare behuizing om schade aan de accu’s te voorkomen. Het systeem werkt op gelijk stroom. Dat heeft als voordeel dat als om welke reden dan ook de stekkers onderwater los zijn er geen schade aan de handschoenen of de accu’s kan ontstaan. De accu is onderwater zonder problemen weer aan te sluiten.

De Full set wordt geleverd inclusief 230/110V oplader om beide accu’s tegelijk op te kunnen laden. Bij volledige ontlading zijn de accu’s na ongeveer 4 uur weer klaar voor gebruik. De lader werkt met een rode en groene led indicatie om de status van het laden aan te geven.

De stoffen handschoenen zijn gemaakt van soepel Nylon met Spandex. Dat voelt uiterst comfortabel aan en zit heerlijk onder droogpak handschoenen. De Power Heated Under Gloves zijn ook gemaakt om te gebruiken onder neopreen handschoenen. Ook dit is zonder verlies van comfort prima te doen. Wel is aan te bevelen deze neopreen handschoenen een maat groter te nemen dan gebruikelijk. Dit zorgt ervoor dat het verwarmingssysteem niet te hard op de hand drukt en er voldoende ruimte is voor de Thermalution handschoenen. Als gevolg van de elasticiteit van de stof is aan te raden de verwarmingshandschoenen goed op maat aan te schaffen en te voorkomen dat deze te ruim van maat zijn. De handschoenen worden geleverd in 4 maten: Small voor een handomvang van c.a. 18 cm. Medium voor een handomvang van c.a. 20 cm. Large voor een handomvang van c.a. 23 cm. Xlarge voor een handomvang van c.a. 25,5 cm.

De Thermalution Power Heated Under Gloves zijn ook verkrijgbaar zonder accu’s als ADD ON set. Dan kunnen deze verwarmingshandschoenen gebruikt worden in combinatie met het Thermalution verwarmingsvest. In de ADD ON set wordt een Y-kabel meegeleverd om de voeding van het vest samen met de handschoenen te kunnen gebruiken. Zowel het Thermalution verwarmingsvest als de handschoenen worden dan nog steeds individueel geschakeld. Let hierbij op dat het Thermalution vest werkt op de meest recente accu’s met een inscriptie V2. Indien deze codering niet op de accu staat dan zijn deze accu’s niet te gebruiken in combinatie met de handschoenen.

Uit recent onderzoek blijkt dat de handschoenen het beste werken onder Neopreen handschoenen. Onder droogpak handschoenen werkt het nog niet goed. Hier wordt aan gewerkt en zodra de nieuwe versies uit zijn, kunt u dat op deze website terug vinden.

De verkoopprijs:
Complete set bestaande uit een paar Thermalution handschoenen, 2x 7,4 Volt 2,2 Ah en laderset: € 499,-- incl. BTW
ADD ON set bestaande uit een paar Thermalution handschoenen en een set Y-kabels: € 269,-- incl. BTW

nl_NLDutch