Marloes Otten

Marloes Otten

Als natpak duiker vond ik duikers met een droogpak in de winter watjes. Toen ik zelf eenmaal een droogpak had, vond ik mensen met een warmtevestje maar watjes. Nu ik zelf een warmtevestje heb, vind ik mezelf vooral slim…

Natuurlijk kun je in een natpak duiken als het water een graad of twee is. Maar met een droogpak aan wordt het al comfortabeler en vooral meer de moeite waard omdat je langer kunt duiken. Maar dan nog waren koude handen en voeten eerder een beperking van de duiktijd, dan de luchtvoorraad. En de hoeveelheid energie die een duik van 50 minuten in koud water kost, is echt serieus.

De grootste verrassing van de eerste duik met mijn Thermalution vest vond ik, dat mijn handen en voeten veel minder koud werden dan anders. Door de warmte op je romp, is je doorbloeding beter en dat maakt een groot verschil voor de gevoelstemperatuur van je handen en voeten. Ook het verschil in ‘herstel’ na een duik vind ik een groot voordeel van het duiken met mijn Thermalution vest. Doordat ik niet zo door en door koud wordt en sneller opwarm na de duik, kost een duik mijn lichaam minder energie. Kort samengevat kan ik dus langer duiken terwijl het me minder energie kost. Dat is natuurlijk ideaal. Het vest is makkelijk in gebruik, eenvoudig te laden en op de accu’s kun je meerdere duiken maken. In mijn droogpak vind ik het prettig dat ik met de afstandsbediening de stand kan verwarmen. De beklimmen van de dijken in Zeeland zorgen vaak voor voldoende warmte voor je het water in gaat, dus dan staat mijn vest nog uit. Maar zodra ik het water in ga, zet ik het vest aan. Als het water echt koud is, kan ik de verwarming nog een standje hoger zetten tijdens de duik, of als we dieper duiken. De afstandsbediening werkt goed en door de trilling voel je bevestiging van het veranderen van de stand.

En eerlijk is eerlijk, na de duik is het heerlijk om het vest nog even aan te laten staan. Noem mij maar een watje. Maar dan wel een slim watje 😉

Producten

Contact

Sealife Benelux B.V
Nijverheidstraat 6G-Rood
3144 CL Maassluis
Nederland
Tel.: +31 (0)10 59 103 88

Thermalution Europe

Powered by Sealife Benelux B.V. is de importeur/distributeur van Thermalution producten voor een groot aantal landen in Europa. 

 

nl_NLDutch