Nieuws

Nieuw!! De Power Heated Gloves

Niets vervelender dan koude handen tijdens het duiken. Er zijn tal van mogelijkheden om je handen onderwater warm te houden, maar er is maar 1 echte oplossing! En dat zijn de verwarmingshandschoenen van Thermalution. De Power Heated Gloves.

Deze stoffen handschoenen zijn voorzien van een infrarood verwarmingssysteem op de rug van de hand en kan worden gebruikt onder droogpak handschoenen of onder neopreen handschoenen. De verwarming van elke handschoen individueel wordt gevoed vanuit een 7,4 V 2,2, Ah accu. Of vanuit de accu van een Thermalution verwarmingsvest middels een Y-kabel. Het systeem is 100% waterdicht gegarandeerd tot een diepte van 100 meter. Daardoor kan elke natpakduiker en droogpak duiker deze Power Heated Gloves gebruiken onder elk type handschoenen, ook als deze nat worden zoals met neopreen handschoenen.

Thermalution Power Heated Gloves werken met het gepatenteerde Thermaltec verwarmingssysteem dat middels een lange infrarood frequentie opwarmt. Te vergelijken met de rode infraroodlamp bij de Wellness voor de spieren. Deze warmte frequentie is hetzelfde als de warmtestraling van de zon die ons het heerlijke gevoel geven. Deze lange infrarood frequentie dringen dieper in de huid en daardoor kan de warmte optimaal worden opgenomen in de huid en het circulatie systeem. Juist dit FAR infrarood systeem is instaat om langdurig het lichaam en in dit geval de handen warm te houden.

De handschoenen worden geschakeld middels een CPS magneetschakelaar op de muis en rug van de hand. De CPS magneet van de linkerhand, schakelt re rechter handschoen aan op de rug van deze rechter handschoen. En andersom word de linker op de rug van de hand aangeschakeld met de CPS magneet op de muis van de rechterhandschoen. Dit is getest tot en met 2x 7 mm neopreen en dat werkt zonder problemen. Dikke neopreen handschoenen is dus geen probleem. Even opletten dat het aanschakelen van het systeem 3 seconde duurt. Er wordt bij het aan gaan een tril signaal afgegeven op de rug van de hand. De handschoen staat dan op stand 1. Door  nogmaals met de magneet de schakelaar op de rug van de hand aan te raken schakelt deze naar stand 2 en vervolgens naar stand 3. Telkens bevestigend met 2 of 3 tril signalen. Het systeem wordt uitgeschakeld door de schakelunit weer minimaal 3 seconden tegen elkaar aan te houden.

De 2 Lithium Polymeer accu’s geven energie van 4 tot 6 uur warmte aan de handschoenen. Afhankelijk in welke stand je deze gebruikt. Met de set worden 2 accu pockets meegeleverd. Deze opbergetuis kunnen met behulp van meegeleverde klittenbandbevestigingen op de onder of boven arm worden vast gezet. Dit kan naar keuze aan de buitenkant van het pak of binnen door bij gebruik van droogpakhandschoenen. De accu’s zijn uiterst hoog elektronisch beveiligd om ongewenste problemen te voorkomen. Als mede voor zien van een onverwoestbare behuizing om schade aan de accu’s te voorkomen. Het systeem werkt op gelijk stroom. Dat heeft als voordeel dat als om welke reden dan ook de stekkers onderwater los zijn er geen schade aan de handschoenen of de accu’s kunnen ontstaan. De accu is onderwater zonder problemen onderwater weer aan te sluiten.

De Full set wordt geleverd inclusief 220/110V oplader om beide accu’s tegelijk op te kunnen laden. Bij volledige ontlading zijn de accu’s na ongeveer 4 uur weer klaar voor gebruik. De lader werkt met een rode en groene led indicatie om de status van laden aan te geven.

De stoffen handschoenen zijn gemaakt van soepel Nylon met Spandex. Dat voelt uiterst comfortabel aan en zit heerlijk onder droogpak handschoen. De Power Heated Gloves zijn ook gemaakt om te gebruiken onder neopreen handschoen. Ook dit zonder verlies van comfort prima te doen. Wel is aan te bevelen deze neopreen handschoenen een maat groter te aan te trekken gebruikelijk. Dit om er voor te zorgen dat het verwarmingssysteem niet te hard op de hand drukt en er voldoende ruimte is voor de Thermalution  handschoenen. Als gevolg van de elasticiteit van de stof is aan te raden de verwarmingshandschoenen goed op maat aan te schaffen en te voorkomen dat deze te ruim van maat zijn.  De handschoenen worden geleverd in 4 maten: Small voor een handomvang van c.a. 18 cm.  Medium voor een handomvang van c.a. 20 cm.  Large voor een handomvang van c.a. 23 cm.  Xlarge voor een handomvang van c.a. 25,5 cm.

De Thermalution Power Heated Gloves is ook verkrijg baar zonder accu’s als ADD ON set. Dan kunnen deze verwarmingshandschoenen gebruikt worden in combinatie met het Thermalution verwarmingsvest. In de ADD ON set wordt een Y-kabel meegeleverd om de voeding van het vest samen met de handschoenen te kunnen gebruiken. Zowel het Thermalution verwarmingsvest als de handschoenen worden dan nog steeds individueel geschakeld. Let hierbij op dat het Thermalution vest werkt op de meest recente accu’s met een inscriptie V2. Indien deze codering niet op de accu staat dan zijn deze accu’s niet te gebruiken in combinatie met de handschoenen.

Verwacht: Medio November 2020

De prijs:

Complete bestaande uit een paar Thermalution handschoenen, 2x 7,4 Volt 2,2 Ah en laderset: € 499,– incl. BTW

ADD ON set  bestaande uit een paar Thermalution handschoenen en een set Y-kabels: € 269,– incl. BTW

Contact

Sealife Benelux B.V
Nijverheidstraat 6G-Rood
3144 CL Maassluis
Nederland
Tel.: +31 (0)10 59 103 88

Thermalution Europe

Powered by Sealife Benelux B.V. is de importeur/distributeur van Thermalution producten voor een groot aantal landen in Europa. 

 

nl_NLDutch