Peggy Zimmer

Peggy Zimmer

Ik gebruik nog maar een paar weken een Thermalution verwarmingsvest en handschoenen. Sindsdien maken beide voor mij deel uit van elke duik. Als duiker die het hele jaar door in de wateren van Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland duikt, weet ik dat het water in de winter of in de diepte gewoon erg koud is. Tot oktober / november kun je afhankelijk van de diepte zonder verwarming in het water springen. Uiterlijk vanaf begin december is de tijd zonder verwarming voor mij voorbij. Vanaf dat moment is het water nog maar 4-6 ° C. Natuurlijk kan ik mijn neopreen droogpak 20-30 minuten in het water houden zonder te verwarmen. Maar als je, net als ik, wekelijks gaat duiken, zal je op een gegeven moment zeggen dat voorbereiding en follow-up niet langer in verband staan ​​met de duiktijd. Rillend uit het water komen is simpelweg niet mooi en vanaf een bepaalde leeftijd ook zeker niet gezond. Het kan zijn dat jeugdige hitte het bevriezen vertraagt. Wie echter ooit het warmtecomfort heeft gevoeld, wil niet zonder. Het is echt geweldig als je na ongeveer 10 tot 20 minuten duiken de verwarming aan kunt zetten en het gevoel krijgt dat iemand een elektrische deken op je rug legt. De warmte stroomt onmiddellijk door het hele lichaam – gewoon geweldig. Ik doe de handschoenen meestal voor de duik aan omdat mijn handen erg snel bevriezen. Voor mij als vrouw is het veel comfortabeler als mijn handen lekker warm zijn, althans in het begin. Het is bekend dat vrouwen wat gevoeliger zijn. Vest en handschoenen kunnen onafhankelijk van elkaar worden bediend – gewoonweg briljant. Zelfs met koude vingers zijn zowel de afstandsbediening van het vest als de magneten van de handschoenen gemakkelijk te bedienen. Mijn vingertoppen zijn koud na 60 minuten onderdompeling ondanks verwarmde handschoenen. Dankzij de verwarmde handschoenen zijn de handen sneller weer warm.

Ik heb bewust gekozen voor de Yellow Grade 2.0 en het verwarmbare Add On-handschoensysteem van Thermalution. Een ander model zou het zeker ook hebben gedaan, maar ik ben er erg blij mee. Of ik ooit 100 meter diep ga duiken, staat in de sterren. Qua warmte zou ik al uitgerust zijn. Voor mij is het erg belangrijk: zowel het verwarmde vest als de verwarmde handschoenen van Thermalution blijven opwarmen als het nat wordt. Zowel mijn droogpak handschoenen als mijn droogpak lekten al. Tijdens het verwarmen werden de handschoenen en het Thermalution-vest gedrenkt in water en werkten ze nog steeds. Dankzij de warmte van het vest en de handschoenen waren de watertemperaturen nog steeds draaglijk en kon de duik zonder problemen worden beëindigd zonder dat dit tot een ramp zou leiden.

Het enige wat nu nog ontbreekt zijn verwarmde laarsjes, want mijn voeten zijn altijd koud.

Producten

Contact

Sealife Benelux B.V
Nijverheidstraat 6G-Rood
3144 CL Maassluis
Nederland
Tel.: +31 (0)10 59 103 88

Thermalution Europe

Powered by Sealife Benelux B.V. is de importeur/distributeur van Thermalution producten voor een groot aantal landen in Europa. 

 

nl_NLDutch